Waarom zou je high worden van het roken van wiet…
Ik hoop dat je klaar bent voor een korte reis naar de medische school, want hoe onkruid op je hersenen werkt kan ingewikkelder zijn dan je denkt. De mainstream media en een meerderheid van de mensen over de hele wereld hebben deze misvatting dat onkruid op dezelfde manier werkt als de meeste verslavende drugs; door het vrijgeven van dopamine. Hoewel deze theorie verrassend genoeg zeer beroemd is, is ze fundamenteel onjuist, omdat meer diepgaand onderzoek door artsen die gespecialiseerd zijn in de effecten van marihuana op het menselijk lichaam zou onthullen. Decennia lang werd deze leugen algemeen aanvaard als de waarheid over marihuana. Nu is het eindelijk aan het licht gekomen wat de oorzaak is van de high in marihuana, en het is geen dopamine-overstroming in de hersenen. Lees hieronder meer over THC.
Wat is THC?
Wat is THC?
Bij onkruid bevatten de verschillende cannabisplanten cannabinoïdes die verschillende effecten hebben op het lichaam. Er zijn honderden van hen, maar onder hen is er een die THC wordt genoemd, wat verantwoordelijk is voor de high in marihuana. Het is de werking van deze stof die de geestverruimende effecten van de marihuanaplant veroorzaakt wanneer deze de hersenen bereikt. Begrijp eerst dat het menselijk lichaam is uitgerust met natuurlijke cannabinoïdes die helpen om de gezondheid en het geluk in balans te houden. Overigens wordt de cannabinoïde THC gemakkelijk geaccepteerd door de reeds in het lichaam aanwezige cannabinoïde receptoren. Het zal je verbazen dat chocolade, yoga en hardlopen een soortgelijke kick hebben als de rookpot, maar dan in mindere mate. Overstappen van THC naar CBD? Klik dan hier!
Wat doet THC met de hersenen?
We hebben twee theorieën:
#1 de populaire leugen
De THC-component van onkruid activeert nu het beloningssysteem van de hersenen. Dit is meestal het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de beloning. Door dit te doen, kan de stof verschillende toestanden van de geest veranderen, zoals plezier en pijn, maar ook de reactie op andere natuurlijke prikkels. Dit betekent dat het middel kan inwerken op de neuronen in de hersenen en de manier waarop we reageren op alles, inclusief plezierige gewoontes zoals eten of de liefde bedrijven, volledig kan veranderen.
Deze theorie suggereert dat de dopaminespiegels in de hersenen op dezelfde manier toenemen als bij cocaïne en andere stimulerende middelen. Daarbij wordt de marihuanagebruiker afgeschilderd als een dopamine-junkie en de dopamine-molecule als de ultieme vreugde-molecule voor het menselijk brein. Deze studie is een algemene classificatie van alle gelijksoortige drugs en negeert de feiten die bestaan over marihuanagebruik bij mensen in tegenstelling tot bij dieren. En aangezien dopamine bekend terrein is, is het logisch dat de vroege wetenschappers de schuld van dopamine op een hoopje willen gooien.
Maar ze hadden het mis, en het kan worden bewezen door verder onderzoek, zoals het al is aangegeven in voorstudies. Het molecuul waar we het over hebben als het om onkruid gaat, is het anandamide molecuul. Dus of grote overheidsonderzoeksinstellingen die met belastinggeld worden gefinancierd, zijn opzettelijk misleidend, of ze zijn gewoon te arrogant om hun rapporten af te keuren gezien de recente bevindingen in meer gedetailleerde studies.
Een andere mogelijkheid is dat ze de meeste van hun tests op dieren uitprobeerden in plaats van op menselijke vrijwilligers en daardoor onnauwkeurige resultaten hadden. Hoewel ze zich vergissen, zullen we hen laten weten dat ze niet helemaal van de wijs zijn gebracht. Er is een stijging van de dopaminegehaltes als gevolg van het onkruid roken, maar die is bij lange na niet zo hoog als ze suggereren.
#2 De waarheid over marihuana
Recente studies (25 daarvan) die aan het King’s College in Londen zijn uitgevoerd, hebben allemaal aangetoond dat er geen correlatie bestaat tussen cannabisgebruik en sommige dopamine-gerelateerde aandoeningen zoals chronische dopaminereceptoren en acute striatale dopaminevrijzetting.
De drukte die gepaard gaat met het gebruik van cocaïne of amfetaminen is vooral te wijten aan een stortvloed van dopamine in de hersenen. Maar zo werkt het wieden helemaal niet. Het is grappig hoe wetenschappers een aantal onmiskenbare feiten missen, zelfs met sommige fancy labs en studies die miljoenen dollars uitgeven. Een cocaïnegebruiker heeft heel andere symptomen dan een gewone marihuanaroker, ongeacht het niveau van de verslaving. Deze stoffen zullen overweldigend opwindend zijn tot het punt dat ze flauwvallen of zelfs dodelijk zijn. Gelukkig kan hetzelfde niet gezegd worden van marihuana. Integendeel, het gebruik van cannabis stimuleert de dopamineproductie, maar slechts in mindere mate en daarom is er meestal niet genoeg om de totale hoogte van de gebruiker te verantwoorden. Dit betekent dat er dan nog een ander wondermolecuul in het spel moet zijn als je wiet rookt. Geef je de voorkeur aan vaping CBD? Klik dan hier! We introduceren het anandamidedeeltje omdat de meeste mensen er nog niet eens van gehoord hebben.
De gelukzaligheidsmolecule
De gelukzaligheidsmolecule
Anandamide, de natuurlijke wondermolecule van de mens die een rol speelt in het vermogen van marihuana om het geluk te ontsluiten. Het werd voor het eerst ontdekt door wetenschapper Dr. Raphael Mechoulam in de jaren ’90. Het heeft de bijnaam gelukzaligheidsmolecule gekregen omdat het net als dopamine op steroïden is als het gaat om het produceren van een verhoogd gevoel van vreugde. Maar de gelukzaligheidsmolecule gaat verder dan het zijn van een leuke generator. Het beïnvloedt het geheugen, beweging, pijnperceptie, eetlust, vruchtbaarheid, motivatie, kan kankercelproliferatie en neurogenese genezing remmen om beschadigde zenuwcellen te herstellen. Dit is de molecule waarop een beroep moet worden gedaan voor bijna alle vormen van angst en neurodegeneratieve aandoeningen.
Waar de marihuana heen gaat als je high wordt…
Je kunt je afvragen wat er met de high gebeurt als de tijd verstrijkt en je schijnbaar gedeeltelijke gelukzalige moment is verpest. Nou, zoals alle neurotransmitters wordt de anandamide in het lichaam uiteindelijk afgebroken, wat betekent dat de effecten ervan uiteindelijk afsterven. Wat uit het lichaam komt wordt uiteindelijk afgebroken in het lichaam, en de natuurlijke cyclus en het evenwicht van het endocannabinoïde systeem gaat door.
Maar er is nog een andere kritische bron van dezelfde molecule die eindeloos dezelfde vreugde kan leveren. Zelfs het THC-molecuul is op zichzelf al een mondvol voor wetenschappers, omdat het een soort stof is die tot nu toe niet kunstmatig is gesynthetiseerd. Het is niet verrassend dat de specifieke receptor voor natuurlijke cannabinoïden compatibel is met natuurlijke cannabinoïde-extracten van de planten, wat betekent dat het THC door het lichaam over het algemeen wordt gezien als een vriendelijke substantie, in tegenstelling tot de meeste misbruikte drugs. Net zo goed over de ware aard van het heilige kruid blijft het mysterieus, zelfs met moderne studies. Veel van de lopende studies moeten nog worden afgerond, en ze beslaan vele jaren, en daarom is er nog veel onbekend.
Zijn THC en de gelukzaligheidsmolecule tweeling?
Dus als we zeggen dat THC en Anandamide verantwoordelijk zijn voor de high in marihuana, lijkt het misschien een beetje verwarrend totdat je leert dat de twee nauw verwant zijn. Simpel gezegd is de THC de plantaardige versie van Anandamide, de endocannabinoïde die het zalige gevoel losmaakt als we marihuana roken. In tegenstelling tot de eerdere versie wordt Anandamide in het lichaam aangemaakt en heeft het receptoren in het hele lichaamsweefsel, de hersenen en de huid. Gelukkig kunnen de endocannabinoïdereceptoren CB1 en CB2 de twee ook niet van elkaar onderscheiden, en kan de ene gemakkelijk voor de andere doorgaan. Opnieuw maakt de THC-binding met elke receptor een ander soort reactie. De CB1 is verantwoordelijk voor de euforische effecten van het wiet roken.
Belangrijke cannabis informatie
Volledig Spectrum 750mg CBD oliecapsules
Hennepoliecapsules 750mg
Marihuanarokers en vaping nerds zullen dit al weten; marihuanagebruik kan tegengestelde reacties hebben voor verschillende mensen. Hoewel een bepaalde stam een specifiek effect zal hebben op de meeste gebruikers, is er altijd die ene vriend die tegengesteld zal reageren aan de anderen in de bende.
Zo veroorzaakt marihuana bij een leeuwendeel van de gebruikers een scherpe mentale focus en algemene rust, maar een aantal zal geen van deze effecten hebben. Er is een natuurlijk voorkomend tegengif voor THC genaamd FAAH (Fatty Acid Amide Hydrolase) dat anandamide kan deactiveren en voor mensen waarvan de FAAH in kleinere porties wordt geproduceerd breekt de Anandamide niet regelmatig af. Ze zullen meer ontspannen lijken bij het nemen van marihuana en ze hebben minder kans om van de hele beproeving te genieten. In het licht van het bovenstaande is het aan te raden om alleen onder begeleiding van een paar vrienden en ook in kleinere porties een nieuwe soort pot te proberen. In werkelijkheid maakt het nemen van te veel THC het overvloedig in combinatie met CB1, wat euforie veroorzaakt. Maar het is ook zo dat als je alleen de juiste hoeveelheid THC neemt, je een evenwichtig gevoel van kalmte en een blijmoedig hart krijgt. Kortom, er worden veel studies uitgevoerd om de waarheid over het gebruik van marihuana te achterhalen, maar ze lijken allemaal dezelfde conclusie te trekken. Marihuana is een gecompliceerde chemische constellatie die veel te veel genezende stoffen en actieve ingrediënten bevat om slechts één reden voor de high te geven. Ons eigen lichaam produceert stoffen die veel lijken op THC om aangename gewoontes te belonen. Het unieke kan alleen worden geactiveerd door de anandamide van het lichaam of de stof uitbesteed van de natuur marihuana.